Skip to main content

Mendeley: Mendeley-tili ja apuohjelmat

1) Mendeley-tilin luonti ja Mendeley Desktopin asennus

Luo itsellesi Mendeley-tili (Create a free account) osoitteessa www.mendeley.com. Tilillä sinulla on käytössä oma Mendeley-kirjasto (Mendeley Web Library), jossa pystyt hallinnoimaan viitetietoja. Tililtäsi löytyvät myös verkostoitumistoiminnot (ks. Mendeley-oppaan Verkostoituminen-välilehti).

Kun olet luonut tilin, asenna koneellesi Mendeley Desktop -ohjelma. Latauspainikkeen löydät verkkosivun oikeasta alakulmasta (Download Mendeley Free).

TTY:n kampuksella ohjelma on asennettu Tietohallinnon ja Kirjaston omistamiin tietokoneluokkiin, ks. POP:n lista tietokoneluokista)
Henkilökunta: Tietohallinnon ylläpitämille koneille Mendeley Desktop voidaan asentaa Software Center -palvelun kautta (ks. ohje)

2) Web Importerin asennus

Mendeley Web Importer -työkalulla saat siirrettyä viitetietoja ja pdf-tiedostoja useista tietokannoista Mendeley-tilillesi. Asenna Web Importer selaimeesi osoitteessa www.mendeley.com/import. Asennustapa riippuu selaimestasi.

3) Mendeley Cite-O-Maticin asennus

Tekstiviitteiden ja lähdeluettelon tekoon tarvitset Word-/LibreOffice-Pluginin (samanlainen työkalu kuin RefWorksin Write-N-Cite 4). Plugin on ladattavissa Mendeley Desktopin Tools-valikossa. Asennuksen jälkeen Plugin on käytössä Wordissa Viittaukset (References) -välilehdellä. Katso asennusohje. Plugin ei toimi Office 365:n Wordissa (Word Online).