Skip to main content

Mendeley: Teksti- ja lähdeviitteet

Tekstiviitteiden ja lähdeluettelon tekeminen

  1.  Asenna koneellesi Mendeley Cite-O-Matic. Avaa Word/LibreOffice ja mene Viittaukset (References) -välilehdelle, josta löydät ko. apuohjelman.
  2.  (Mendeley Cite-O-Maticissa) Valitse viittaustyyli
  3.  Lisää tekstiviite (Insert Citation)
  4.  Muokkaa tekstiviitettä (tarvittaessa)
  5.  Lisää lähdeluettelo (Insert Bibliography)

1) Asenna koneellesi Mendeley Cite-O-Matic

Tekstiviitteiden ja lähdeluettelon tekoon tarvitset Word-/LibreOffice-Pluginin (samanlainen työkalu kuin RefWorksin Write-N-Cite 4). Plugin on ladattavissa Mendeley Desktopin Tools-valikossa. Asennuksen jälkeen Plugin on käytössä Wordissa Viittaukset (References) -välilehdellä. Katso asennusohje. Plugin ei toimi Office 365:n Wordissa (Word Online).

4) Muokkaa tekstiviitettä (tarvittaessa)

Laita kursori tekstiviitteeseen, jolloin tekstiviite näkyy harmaalla taustalla ja Insert Citation -painike muuttuu Edit Citation -painikkeeksi. Klikkaa Edit Citation -painiketta ja valitse avautuvassa ponnahdusikkunassa muokattava viite, jonka jälkeen pääset esimerkiksi lisäämään viitteeseen sivunumerot.

5) Lisää lähdeluettelo

Lisää lähdeluettelo tekstin loppuun klikkaamalla Insert Bibliography -painiketta.

Jos lähdeluettelo ei tule tekstin loppuun, varmista, ettei Wordin asetuksissa (Asetukset -> Lisäasetukset -> Yleiset) ole rastia kohdassa "Vahvista tiedostomuodon muuntaminen avattaessa" / "Confirm file format conversion on open".

2) Valitse viittaustyyli

Valitse tyyli Style-pudotusvalikosta.

HUOM! Mendeleystä ei löydy TTY:n opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisia viittaustyylejä. TTY:n nimi-vuosityylin kaltainen tyyli on esimerkiksi Harvard. TTY:n numeroviittaustyylin kaltainen tyyli on esimerkiksi IEEE. Voit muokata lähdeluettelosta TTY:n tyylin mukaisen, kun et enää lisää uusia tekstiviitteitä työhön.

Tyylin muokkaaminen Citation Style Editorilla (Find and edit CSL citation styles)

Ohje tyylin editoimisesta (Using the Citation Style Editor with Mendeley Desktop)

3) Lisää tekstiviite

Klikkaa Insert Citation -painiketta Mendeley Cite-O-Maticissa ja etsi viitattava julkaisu Mendeley-tililtäsi kirjoittamalla hakukenttään esimerkiksi kirjoittajan tai julkaisun nimeä.