Skip to main content

TUTCRIS-opas suomeksi: Etusivu

Tätä opasta ei enää päivitetä. Päivitetty ohjeistus löytyy Tampereen yliopiston CRIS-oppaasta.

Aloita tästä

Kirjautuminen

Mitä tutkijan täytyy tehdä TUTCRISissä?

Mitä muuta TUTCRISissä voi tehdä?

Koulutukset ja käyttäjätuki

TTY:n kirjasto hallinnoi järjestelmää ja tarjoaa tukea järjestelmän käyttöön. Kaikki kysymykset ja tukipyynnöt voi lähettää osoitteeseen tutcris@tut.fi.

Kirjasto järjestää erilaisia TUTCRIS-koulutuksia ja -tilaisuuksia. Päivämäärät ja kellonajat löytyvät Tutkan tapahtuma-kalenterista. Laitokset voivat myös pyytää yksityisiä esityksiä ja koulutustilaisuuksia.

Tutkimustietojärjestelmä TUTCRIS

TTY:n julkaisu- ja asiantuntijatehtävätietoja ylläpidetään TUTCRIS-tutkimustietojärjestelmässä. TUTCRIS-järjestelmän tavoitteena on yliopiston akateemisen toiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja merkityksen esilletuominen ja näkyvyyden lisääminen. TUTCRIS tukee tutkijoita, tukipalveluita ja johtoa toiminnan esittelyssä, raportoinnissa ja arvioinnissa. Järjestelmä (Pure) on Elsevierin toimittama ja ylläpitämä.

TUTCRIS-järjestelmään synkronoidaan TTY:n lähdejärjestelmistä perustiedot (henkilöt, organisaatiot, opinnäytetöiden ohjaukset, hankehaut ja projektit). Kirjasto tuo julkaisutietoja kansainvälisistä tietokannoista (WoS, Scopus) automaattisen poiminnan avulla. Tutkijat lisäävät itse kaikki omat asiantuntijatehtävänsä sekä sellaiset julkaisut, joita ei löydy näistä tietokannoista.

TUTCRIS toimii myös TTY:n julkaisuarkistona. Tutkimusartikkeleiden kokotekstit tallennetaan järjestelmään, mikäli kustantajien ehdot sallivat sen. Kirjasto tarkistaa aina lehtien ja kustantajien ehdot ennen kuin kokotekstit tulevat avoimesti saataville julkiseen portaaliin.

Change language

Uusimmat julkaisut TUTCRISissä

Loading ...